Hemelvaartsdag…!

Hemelvaartsdag…!

Deze week is het hemelvaartsdag. We zouden aanvankelijk een gemeentedag hebben, elkaar ontmoeten op een andere manier en een andere locatie. Omstandigheden maakten dat we anders moesten beslissen.

Sommige denominaties – zoals verschillende protestantse kerken – hebben ook op de donderdag van Hemelvaart een dienst.

Wellicht is er een mogelijkheid om volgend jaar bij elkaar te komen als gemeente (eerlijk gezegd hopen we dat de gemeentedag dan wel door zal gaan).

Hoe dan ook, het is belangrijk om stil te staan bij dit ‘feest’ van Jezus’ vertrek van de aarde om plaats te nemen in de hemel aan Vaders rechterhand.

In de week en dagen na Hemelvaart, moedig ik je aan hierover na te denken. Edwin haalde het belang van Jezus’ Hemelvaart afgelopen zondag in zijn preek al aan.

Hierbij is een link met een serie artikelen die we in 2015 in Zout & Licht Hilversum hebben gebruikt. (Deze staat ook op de pagina Boeken en Studiemateriaal).

Ik denk dat het niet gedateerd is (behalve het logo van de gemeente dan) en ook voor deze week misschien wat gedachten geven en punten van gebed en persoonlijke opbouw wanneer je dit geheel vrijblijvend doorkijkt of doorleest: Van Hemelvaart tot en met Pinksteren (pdf)

We zien uit naar de wederkomst van onze Redder en Heer die naar de hemel ging om een plaats voor ons te bereiden!, Joh.14:1-vv.

Gods zegen deze week!

Oscar Griffioen